How are things in Sweden?

 

Uppdatering från Maja:

Som de allra flesta av er nog redan vet så flyttade jag efter 10 år i New York till Sverige för lite mer än ett år sedan. Min amerikanska man Dave och jag bosatte oss i Hässleholm i Skåne. Efter lite strul med uppehållstillstånd för honom så är allt nu på plats och vi har nog båda ganska så snabbt anpassat oss till det lite mer svenska livet. Det lite mer lugna och förutsägbara livet som vi båda såg framemot.

Sedan jag landade i Sverige har jag haft ett föräldraledigsvikariat som affärsutvecklare åt Invest in Skåne där jag hjälper skånska företag ut på den internationella marknaden. Jag kommer att vara kvar där till slutet av april, innan det blir fullt fokus på ELSA AND ME och vår kommande lansering.

Invest in Skåne erbjöd mig en mjuklandning i Sverige med de bästa kollegor man kan tänka sig och där nästan alla på ett eller annat vis har en internationell koppling, vilket jag tror gjorde att jag snabbare kände mig som hemma.

Bilderna ovan är från Daves första julfirande i Sverige och ut mot vår bakgård i Hässleholm kring kl. 15 - 16 på eftermiddagen vintertid. Mörkret under vintern är inte att leka med, även om vi nu då bor i allra södraste Sverige.

Just nu är allt mest bara så otroligt roligt. Det är mysigt att få bo lite närmre familjen igen och det är också spännande att få lära känna Sverige igen och alla våra både trevligheter och konstigheter som jag lär mig mycket om via Dave.

Dock så har Dave varit förvånad över att cafépersonal i Sverige försökt sätta igång samtal med honom. Han trodde att människor här skulle lämna honom lite mer ifred, men det verkar som om även svensken börjat bli lite mer extrovert och bekväm med "small talk" (inte för att jag är en av dem). Världen har kanske redan och håller kanske också på att bli mindre och mindre, med fler och fler gemensamma nämnare än färre. Vilket såklart är en trevlig tanke, tycker vi. Men kanske är detta ett fenomen endast här i Hässleholm ; )

Mer om mina Sverige-upplevelser och Susannas USA-upplevelser kommer vi dela med oss av under tidens gång. Tills nästa gång, hej så länge!

Hälsningar,
Maja


Share this post


Leave a comment

Note, comments must be approved before they are published