News

Wearing the Same Dress

Hur gick utmaningen?

Andra veckan på det nya året körde vi igång med vår #OneDressChallenge. Vi ville inspirera till att "våga" bära samma kläder oftare samt visa hur man genom lite olika styling kan göra samma plagg till något nytt. Vi bar därför nyligen uppgraderade och nylanserade Elsa-klänningen under en hel arbetsvecka, måndag till fredag.

Susanna som vanligtvis bor i USA var på besök under veckan och uttryckte att det ju faktiskt gjorde det hela väldigt enkelt speciellt för henne, då hon inte behövde ha så mycket kläder med sig till Sverige. 

"Under veckan så sov jag på...


Join Our #OneDressChallenge!

 

Bär samma kläder med oss!

När Maja skapade den tidigare versionen av ELSA AND ME i New York och kom ut med Elsa-klänningen bar hon denna design i mer än ett år. Till en början för att göra reklam för plagget såklart, men efterhand också för att det blev ett väldigt enkelt sätt att klä sig på och ett val som sparade tid.

I en ny undersökning gjord av Naturvårdsverket sägs det att om vi använder våra klädesplagg dubbelt så mycket så kan vi halvera klimatpåverkan från våra textilier. Eftersom modeindustrin är näst störst på utsläpp i...


Wardrobe Heroes "On-Demand"

Vad är garderobshjältar på beställning?

Vi har nu äran att presentera vårt nya klädkoncept som kommer att lanseras i november. Kärnan är vad ELSA AND ME alltid varit: design och stil som går att bäras både på jobbet och på festen -- ett enklare klädval.

Nu tar vi grundidén till nya nivåer och uppgraderar signaturklänningen Elsa (med bland annat detaljer ni kan se ovan), erbjuder en "on-demand" försäljningsmodell, förlägger vår produktion till Sverige och använder "räddat" tyg så mycket som möjligt!

Garderobshjältar

Vi kommer att fortsätta fokusera på klassiska plagg som likt den manliga kostymen går att...


Becoming a Mother

Om att bli mamma:

Vilken dag som helst nu så är det dags för det barn jag har burit på de senaste 9 månaderna att titta ut. Min man Dave och jag är spända av förväntan inför mötet med den nya lilla människan i vårt liv, samtidigt som vi såklart också hoppas på att allt ska gå bra och att övergången till att bli föräldrar kan ske utan några större komplikationer.

Vi har bestämt att vi inte vill veta vad för kön barnet har utan vill fokusera på att välkomna den individ och...


How to Find a Business Partner?

5 tips för att hitta en bra affärspartner-match.

I ett möte nyligen fick Maja och Susanna frågan om hur de träffades och hur de får samarbetet att fungera, speciellt med tanke på att Susanna temporärt bor i USA medan Maja nyligen flyttade från USA till Skåne. Därför tänkte de dela med sig av lite tips kring vad man kan tänka på när man letar efter en affärspartner och vad som har underlättat i att hitta ett bra samarbete och kommunikation.

1. Gemensam vision och värdegrund

När Maja letade efter en affärspartner förra året skrev hon kort ner...