How are things in the US?

Uppdatering från Susanna:

Jo, jag är konstant trött, allt är annorlunda och faktiskt väldigt jobbigt stundtals, men det är samtidigt kul och jag vet att allt kommer att bli bra.

Bilderna ovan är från när jag och min man tagit amerikanskt körkort samt från en av många bilköer jag stått i sedan jag flyttade till USA.

Hela processen med visum, boende, skola och resan hit gick inte som planerat (vilken överraskning), men nu är vi här och saker och ting börjar falla på plats, eller vem lurar jag egentligen, hmm, ungefär hälften är på plats och våra saker kommer inte förrän nästa vecka : ) trots att vi varit här i nästan två månader redan.

Det som har varit svårast att förstå hitintills är att det verkar som om det man kommer överens om i USA lika lätt går att ändra på. Även efter att man tackat ja till ett visst upplägg och pris, så kan det tillkomma massa kostnader och plötsligt kan också vad som först sades ingå i en överenskommelsen helt plötsligt inte längre gälla.

Skolan som mina barn går i är mycket tuffare och mer konservativ än i Sverige och dagarna för barnen är långa. Min dotter som är 7 år har läxor och prov nästan varje dag som inte ens jag skulle klara om jag pluggade till dem. Min son som är 4 år måste stå, gå på led eller sitta stilla hela dagarna. De är mina hjältar!

Generellt så är människorna vi mött väldigt varma och hjälpsamma; de stannar och pratar, skickar länkar med tips på saker som vi kan göra, osv. Man verkar ta livet lite lättare här, trots att man inte har samma skyddsnät som i Sverige. Kanske just därför, för att man inte kan kontrollera sin tillvaro på samma vis, så går man kanske inte omkring och oroar sig lika mycket heller.

Allt är hursomhelst väldigt nytt för oss just nu. Så om jag verkar negativ till USA så är det kanske inte en helt rättvis bild. Tiden får helt enkelt utvisa : )

Ses och hörs snart igen!

Kram Susanna


Share this post


Leave a comment

Note, comments must be approved before they are published