How the ELSA Dress Came About

Elsa-klänningens historia:

Signaturklänningen Elsa var vad som fick Maja Svensson att starta ELSA AND ME i New York 2012. Efter att ha experimenterat med att designa kläder och i allra första hand byxor så kom klänningen till av en slump. Tanken var att Maja ville skapa en snygg byxdress som kunde bäras på jobbet. Utformningen på designen med veck att ge utrymme över höft kom från viljan att skapa plats för rörelse, då en byxdress annars kan te sig väldigt begränsande. Samtidigt som byxdressen tillverkades testade Maja även att använda designen som klänning och vips, så var produkten född.

Bilden ovan är från ett lanseringsevent som hölls i New York 2012 hos FIKA och är tagen av Ecouterre.

Byxdressen visade sig inte funka alls och designen blev väldigt opraktisk. Istället blev det Elsa-klänningen som började få uppmärksamhet då Maja själv använde den nästan överallt.

Klänningen kom först i ett svart ekologiskt bomullstyg. Därefter tillkom en vaniljvit och marinblå version och efterhand så testades olika färg- och tyglanseringar mest beroende på förfrågningar från kund. Klänningsdesignen visade sig passa många olika kroppstyper och något som verkligen uppskattades var de stora och praktiska fickorna som hade plats för både mobil och visitkort.

Bilden ovan är på Elsa-klänningen i en begränsad upplaga som kom ut 2013. Tyget är ett ekologiskt sidentyg.

Just nu görs en uppgradering av klänningen Elsa, både vad gäller dess material, passform och sömnad och nyligen kom det första klänningsexemplaret sytt i Litauen till oss för översyn. Mycket återstår innan vi är nöjda med resultatet, men vi tycker det är extra roligt att arbeta på att ta denna signaturpärla till nästa nivå! Vårt mål är att skapa klänningar som kan ge ett stort andrahandsvärde, att användas över tid och om igen.


Share this post


Leave a comment

Note, comments must be approved before they are published