Wardrobe Heroes "On-Demand"

Vad är garderobshjältar på beställning?

Vi har nu äran att presentera vårt nya klädkoncept som kommer att lanseras i november. Kärnan är vad ELSA AND ME alltid varit: design och stil som går att bäras både på jobbet och på festen -- ett enklare klädval.

Nu tar vi grundidén till nya nivåer och uppgraderar signaturklänningen Elsa (med bland annat detaljer ni kan se ovan), erbjuder en "on-demand" försäljningsmodell, förlägger vår produktion till Sverige och använder "räddat" tyg så mycket som möjligt!

Garderobshjältar

Vi kommer att fortsätta fokusera på klassiska plagg som likt den manliga kostymen går att använda vid många olika tillfällen och som gör det enkelt att klä sig. Vi kommer göra vårt yttersta i att hitta material som håller över tid, så att våra plagg kan användas ofta och länge. Det finns statistik som säger att 50% av köpta fast fashion produkter slängs efter att bara ha använts under ett år. Vi tror att det är här man kan göra störst skillnad för ett hållbarare mode; att skapa kläder som man kan älska länge och som samtidigt gör vardagens klädval enklare.

On-Demand

Varje år hänger 30% av alla miljarder klädesplagg som produceras kvar på galgen i butik utan att säljas. Vi vill skapa en ny trend inom industrin i att fler och fler kläder säljs on-demand. Detta betyder att alla våra klänningar kommer att produceras per beställning endast och att inga lager hålls för att undvika att några av våra produkter görs i överflöd.

Produktion i Sverige

Våra klänningar och designs kommer att utvecklas och sys tillsammans med vår nya produktionspartner Stitch som är baserad i Lund i Skåne. Vi är otroligt stolta över detta samarbete och till möjligheten att producera våra kläder lokalt.

Foto av Ann Larsson, Blick Agency AB

"Räddat" tyg

Runtom i världen ligger det tyger på lager som inte längre ska användas och som blivit över. Rekotex i Borås agerar förmedlare av sådana tyger och tillsammans med dem kommer vi att erbjuda våra klänningar i dessa material så mycket som är möjligt. Spännande eller hur?


Share this post


Leave a comment

Note, comments must be approved before they are published