Wearing the Same Dress

Hur gick utmaningen?

Andra veckan på det nya året körde vi igång med vår #OneDressChallenge. Vi ville inspirera till att "våga" bära samma kläder oftare samt visa hur man genom lite olika styling kan göra samma plagg till något nytt. Vi bar därför nyligen uppgraderade och nylanserade Elsa-klänningen under en hel arbetsvecka, måndag till fredag.

Susanna som vanligtvis bor i USA var på besök under veckan och uttryckte att det ju faktiskt gjorde det hela väldigt enkelt speciellt för henne, då hon inte behövde ha så mycket kläder med sig till Sverige. 

"Under veckan så sov jag på olika ställen och det underlättade att jag inte behövde ha en massa olika kläder med mig för övernattning, super skönt faktiskt," meddelar hon.

Rachelle Lacharité, en av dem som valde att gå med i vår utmaning tillsammans med sina två kollegor var förvånad över hur kul veckan blev, att hon också fick väldigt stort engagemang från vänner via sociala medier och att hon funderar på att fortsätta köra utmaningen lite till.

"Jag fick mycket uppmuntran och även nya kreativa idéer (såsom att bära den klänning jag valde som en halsduk). Jag tar med mig att jag bör experimentera med olika kombinationer oftare. Jag insåg också att det har väldigt mycket med vår kultur att göra att vi inte bär samma plagg flera gånger. Det är väldigt konstigt egentligen och tycker det är bra att ELSA AND ME försöker ändra på den normen," skriver hon.

Maja som är mer rutinerad i att bära specifikt Elsa-klänningen väldigt ofta, mer exakt i över tre år, som hon skrivit om här, tyckte det var roligt att köra igång med konceptet igen och att fler ville vara med och testa.

"Män har länge haft sin kostym att vända sig till som de bär ofta och piffar upp med olika skjortor och slipsar, och jag tycker det är dags för kvinnor att kunna köra på samma enkelhet i sitt klädval om man vill det," säger hon.

Naturvårdsverket kom nyligen ut med information kring att om vi använder våra kläder dubbelt så mycket så kan vi halvera klimatpåverkan från våra textilier.

Vi tänker därför att vi inte vill sluta här utan kör utmaningen igen inom kort. Andra veckan i mars tar vi nya tag och hoppas att även du är med på tåget då! Följ oss och häng på i nästa upplaga av the #OneDressChallenge här.


Share this post


Leave a comment

Note, comments must be approved before they are published